Dynia hokkaido na zdrowy obiad! Wegetariańskie danie.
no images were found
Szybka i smaczna przekąska z dynią.
Wegetariańskie danie na pełny obiad czy smaczną przekąskę na lunch? Pieczona dynia wzbogaci nawet menu naszej imprezy. Jest smaczna i zdrowa, a dodatkowo nie trzeba jej obierać. Wystarczy ją umyć, wydłubać pestki, które możesz jeszcze wysuszyć i jeść potem, i pokroić na kawałki.
Dynia hokkaido – przepis
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i naszej piekarnik do 175 stopni. Rozłóż kawałki dyni na papierze nakładając do każdego odrobinę hinduskiego masła Ghee (masło klarowane kupisz w każdym sklepie z żywnością ekologiczną i orientalną oraz w większych marketach w dziale Bio). Posyp kawałki dyni rozmarynem, solą himalajską, majerankiem. Możesz również użyć dowolnych przypraw, które lubisz. Wstaw blachę z dynią do piekarnika. Piecz do momentu aż dynia zrobi się miękka i wbijesz patyczek w cały kawałek (ok. 30 minut). Cały czas sprawdzaj czy dynia robi się miękka. Przepis na prosty, zdrowy obiad gotowy!

Joginka, trenerka Aerial Jogi, wegetarianka i miłośniczka podróży, autorka bloga: blackandwhitejoga.blogspot.com